Projekt Nové háro

Žákyně Střední zdravotnické školy v Mostě, pod vedením Bc. Petry Stanislavy Meinlschmidtové, se rozhodly podpořit spolek Nové háro, který pomáhá onkologicky nemocným dětem a mladým dospělým se zprostředkováním paruk z pravých vlasů.

Dne 10. 4. 2019 14 žákyň SZŠ v Mostě se nechalo ostříhat profesionální kadeřnicí a své vlasy darovaly Novému háru z. s. O akci byl mezi žáky opravdu velký zájem, ale darované vlasy musely splňovat minimální délku, proto další 4 žákyně byly odmítnuty. Dále 3 žákyně, které své vlasy darovaly, ve stejný den skládaly písemnou maturitní zkoušku. Jedna žákyně, která chtěla také podpořit Nové háro z. s., poslala dle svých možností i finanční částku přímo na účet Nového hára z.s.

Vlasy byly slavnostně předány dne 16. 4. 2019 v Ústí nad Labem při udělování ceny Křesadlo 2018, které každoročně pořádá Dobrovolnické centrum v Ústí nad Labem. Hlavním poselstvím této ceny je ocenit práci dobrovolníků. Jedná se o cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci. Letos se konal již 17. ročník a mezi 25 nominovanými byla i zakladatelka Nového hára Markétka Zagrapanová, která se za činnost spolku Nové háro probojovala až mezi šestici oceněných. Cenu, kterou získala in memoriam, za ní převzala její maminka a předsedkyně spolku Lucie Staňková.

V mediích se velmi často hovoří o násilí, ohavnostech, krvi či jiných hrozných činech. Ale pokud budeme společně podporovat krásu a budeme svá srdce otevírat Lásce, teprve v tento okamžik, vše co děláme, nám začne dávat smysl.

Učitelka: Bc. Petra Stanislava Meinlschmidtová

Více zde: https://mostecky.denik.cz/zpravy_region/foto-studentky-z-mostu-darovaly-sve-vlasy-potrebnejsim-divkam-20190411.html