Exkurze do Prahy

Ve středu jsme vyrazili na exkurzi do Prahy. Cílem byla komentovaná prohlídka výstavy obrazů H. Roussua s názvem Malířův ztracený ráj.

Z paláce Kinských jsme se přesunuli na Staroměstské náměstí, kde nám p. Zvonková ukázala významné budovy a upozornila na prvky stavebních slohů. Už víme, kdo sestrojil stroj, kdo je autorem kalendářní desky, kdo je autorem pomníku J. Husa.

Prošli jsme si i Václavské náměstí, ze kterého jsme šli dál do CafeTherapy na další výstavu s názvem Kolektivní nevědomí umění a drog. Zde vystavoval obrazy malíř Otto Placht. Zajímavá byla výstava, ale také místo, ve kterém byla nainstalovaná. CaféTherapy je podnik, který podporuje neziskovou organizaci SANANIM. To je organizace, která usiluje o uzdravování lidí závislých na drogách. Tady jsme si po prohlídce výstavy dali každý nějakou dobrůtku a vyrazili jsme k vlaku.

Naše skupina na exkurzi byla velmi různorodá: část žáků byla z domova mládeže, část žáků z naší školy. Byli ve skupině středoškoláci, studenti VOŠ a jedna naše bývalá studentka, která teď studuje VŠ v Ústí nad Labem. Dokonce jsme byli skupina mezinárodní, byl s námi Ilia (Ukrajinec), Ayko (Japonka) a Kwantung (Thajka). Ačkoliv jsme byli taková směska, všichni jsme si výlet užili a naplánovali jsme si další společné akce.

Díky dotacím z ASK a dotacím z Ústeckého kraje jsme si ušetřili spoustu peněz.

Míša, Anička a Jíťa