Exkurze Techmania Plzeň

Dne 22. 11. 2017 jsme s domovem mládeže vyrazili na exkurzi do Plzně. V plánu byla návštěva Techmania Science Centera, prohlídka chrámu sv.Bartoloměje, výstup na věž a návštěva Muzea loutek. Protože jsme nám zbyla místa v autobusu, na výlet jsme pozvali 8 dětí z Dětského domova v Mostě a studentku naší školy Muk z Thajska.

Techmania nás úplně nadchla, všichni jsme se rozeběhli a zkoušeli a pročítali všechna interaktivní stanoviště. Na některá místa jsme se vraceli a pokoušeli jsme se zjistit více. Společně jsme se setkali u předvádění pokusů s dusíkem. Návštěva planetária se nám také moc líbila. Bohužel jsme nemohli uskutečnit další plány, protože chrám i věž byly v tento den uzavřeny z technických důvodů. Tak už nás čekala jen prohlídka Muzea loutek. Těšila se hlavně děvčata z Pajďáku. Trochu nás všechny překvapil přístup průvodkyň muzeem, které jsou zřejmě zvyklé na návštěvy z mateřských školek. Chovaly se k nám středoškolákům jako k mrňouskům, šišlaly a pitvořily se a my jsme měli co dělat, abychom nevybuchli smíchy. Před odjezdem už jsme měli jen chviličku času dát si něco k jídlu a frčeli jsme domů.

Akce to byla zdařilá, líbilo se nám z DM i dětem z DD. Těšíme se na další výlet nebo jinou společnou aktivitu. Výlet se mohli uskutečnit jen díky velké finanční dotaci Asociace středoškolských klubů a Ústeckého kraje.

Káťa, Terka a Maty